Hvert år når drivhus sæsonen er ovre og alle agurker, peberfrugter, chili og tomater er høstet, så går Jimmy i køkkenet for at lave hjemmelavet chilipasta og hjemmelavet ketchup. Chilipastaen er stærk som bare pokker og passer fantastisk til mexicanske og indiske retter. Men i dag skal det handle om Jimmys hjemmelavede ketchup:-) Alting smager bare bedre, når det er hjemmelavet, og Jimmys ketchup er absolut ingen undtagelse. Der er ingen mystiske krydderier heri, den smager lidt a la heinz ketchup og jeg har fået lov til at dele den fantastiske opskrift med jer;-)
Hjemmelavet ketchup: – ca 3,5 liter
- 3 kg. tomater
- 9 små løg
- 300 g. knoldselleri
- 6 fed hvidløg
- 3 søde æbler
- 24 spsk. sirup
- 2 udkernede chilier
- 4 1/2 dl. eddike
- 6 laurbærblade
- Salt og peber
Skær tomater, løg, hvidløg, æbler og knoldselleri i små stykker og kom det i en stor gryde sammen med sirup, hakket chili, eddike og laurbærblade. Bring det i kog og lad det småkoge i en times tid til konsistensen minder om grød. Tag laurbærbladene op og blend herefter ketchuppen og smag til med salt og peber. Kommes på glasflasker og sættes i ovnen ved 200 grader – når det begynder at boble tages flaskerne ud og der sættes låg på med det samme. Husk at skrue låget ordentlig på, så der ikke kan sive luft ind – et trick er at trykke på låget – hvis den klikker, er låget ikke skruet korrekt på. Opbevares mørkt og køligt.