Torsdag er kagedag på jobbet og i denne uge var det min tur til at kreere en kage eller to:-) Jeg valgte at bage to vidt forskellige kager, så der var lidt til enhver smag. Den ene af kagerne blev en lækker Chokolade squashkage og den anden var denne cheesecake.
Denne helt fantastiske kage er en af min mors mange gode opskrifter. Min kære mutti har, før hun mødte min far og efterfølgende fik mig, boet i USA i mange år og det er her opskriften stammer fra. En rigtig dejlig luftig kage, hvor bunden har en antydning af karamel og toppingen giver et lille hint af koldskål, den smager så godt.
Cheesecake:
Bund:
- 10 digestive kiks
- 1 spsk. sukker – svarende til 15 g.
- 15 g. smør
Kage:
- 3 pk. Philidelphia ost (VIGTIG – ikke den lette udgave)
- 4 æg
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 200 g. sukker
Topping:
- ½ l. creme fraiche 18%
- 1 spsk. Sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt:
- Forskellige bær – jeg brugte blåbær og hindbær
Kom digestive kiksene i en frysepose og brug en kagerulle til et knuse dem. Smelt smørret og rør smør, sukker og de knuste kiks sammen. Fordel massen i en springform og lad det stå mens du laver selve kagen. Sukker, æg og vaniljesukker piskes godt sammen og kom ost i lidt efter lidt og rør til det er en ensartet masse. Hældes over bunden og bages i ovnen i ca. 35 minutter ved 190 grader.
Lav toppingen ved at blande creme fraiche, vaniljesukker og sukker godt sammen, hæld toppingen over kagen, når den er færdig. Herefter skal kagen i ovnen igen i 5 minutter, igen, ved 190 grader. Lad kagen blive i formen og sæt den i køleskabet til næste dag, så den har god tid til at sætte sig. Pynt med friske bær inden servering.
Den ser helt fantastisk og forrygende ud frk Roslev, kan godt forstå den faldt i alles smag
Tak mutti, jeg har lært fra den bedste<3
Mums
🙂
Den ser lækker ud, den skal da prøves 🙂
Tusind tak Hanne, den kan varmt anbefales:-)