Nemme koldhævede boller

Søndagen er startet dejlig stille og roligt. Vi sad en halv times tid i sofaen med dyner og tegnefilm, mens vi vågnede langsomt:-) Jeg er vild med weekend morgenerne, hvor vi har lidt ekstra tid til bare at putte og være sammen. I går aftes havde vi gode venner på besøg til aftensmad og hygge. Min veninde og hendes kæreste havde deres to piger med, der er nogenlunde på samme alder som Adrian og Daniel, så der blev leget max igennem, hvilket resulterede i to meget trætte drenge, der sov helt til klokken 8 her til morgen:-)
I går aftes, inden jeg gik til køjs, nåede jeg at lave dejen til disse virkelig nemme og lækre koldhævede boller, så vi kunne få lunt og friskbagt brød her til morgen:-)

Koldhævede boller: – ca 10 stk

  • 1/2 l. vand
  • 15 g. gær
  • 450 g. hvedemel, svarende til ca. 6 dl.
  • 175 g. havregryn, svarende til ca. 4 dl.
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt hvedemel, havregryn, salt og sukker og rør det hele godt igennem, jeg brugte min køkkenmaskine, men man kan også bruge en håndpisker med dejkroge. Dejen skal være jævn og forholdsvis klistret.
Dæk skålen til med husholdsningsfilm og stil den i køleskabet natten over.

Form bollerne med to skeer og sæt dem på en bageplade med bagepapir.  Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader – de skal, når de er færdige, lyde hule, når man banker let på bunden.

boller. koldhævede-boller, koldhaevede-boller, bagværk, bagvaerk, brød, broed, smør, smoer
– Boller med smør –
boller. koldhævede-boller, koldhaevede-boller, bagværk, bagvaerk, brød, broed
– Koldhævede boller –

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *