Vores frugtlund – vores oase

placering, før, efter, frugtlund
 – Placering af frugtlunden før og efter – 

Da vi flyttede på landet for snart 4 år siden var en af vores store drømme for grunden at etablere en stor frugtlund med et mix af forskellige frugttræer og forskellige sorter. Hele idéen bag lunden var at skabe et fristed, hvor man kunne gå en tur ad de små snoede stier, og nyde de hyggelige oaser imellem træerne.

Vi plantede 90 træer i efteråret 2012, det var både æble- pærer- blomme- mirabella og kirsebærtræer, derudover sneg der sig nogle få forskellige nøddetræer sig ind. Det er vigtigt, når man vælger at plante flere træer, at de får den rette afstand fra hinanden, således at rødderne har de bedste betingelser for at udvikle sig optimalt, vi har en afstand imellem træerne på minimum 3,5 m. Alle træerne er plantet i små klynger af samme sort, således at når de vokser sig store, så vil klynkerne skabe små rum, hvor det er muligt at tage sig et hvil i skyggen, eventuelt i en hængekøje:-)
Vi har valgt forskellige sorter – både tidlige, sene og nogle midtimellem, således at vi vil være forsynet med frisk frugt fra tidlig sommer til et godt stykke ind i vinteren. Træerne er jo ikke så gamle endnu, og giver derfor ikke mange frugter, men når vi kommer et par år længere frem, vil vi producere nok frugt til både most, kager og hvad vi ellers kunne få lyst til af skønne sager:-)
De fleste af træerne lever stadig i bedste velgående, men nogle er desværre gået tabt, da rådyrene synes, at barken på træerne er yderst velsmagende, og derfor systematisk var gået igang med konsummere flere af de stakkels træer. Vi har siden fået hegnet hele arealet ind og bruger det samtidig som hønsegård for alle hønsene, på den måde holder vi rådyrene ude og hønsene inde:-)

2 thoughts on “Vores frugtlund – vores oase

  1. Hej,
    Jeg skal have etableret en frugtlund og vil utrolig gerne høre om jeres tilgang – valg af træer mm. Er det mulig at vi kan snakkes ved på et tidspunkt?

    1. Hej Matias, det lyder rigtig spændende, det bliver du med garanti rigtig glad for. Vores frugtlund har efterhånden 6-7 år på bagen, og vi deler gerne de erfaringer, vi har gjort os indtil nu, herinde:-)
      Mvh Mie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *