Spansk gryderet – fyldt med gode sager

Om hvorvidt spansk gryderet er fra 1980’erne eller 1990’erne skal jeg undlade at gøre mig klog på. Jeg er også lidt usikker på, om hvorvidt den er autentisk spansk, det vil jeg lade stå i det uvisse, den smager ihvertfald, efter min mening, himmelsk:-) Jeg husker, at det var en af mine fortrukne retter at lave i køkkenet, når jeg havde madtjansen, inden jeg flyttede hjemmefra. Jeg er stadig meget glad for den, da den er spækket med gode sager og jeg laver den gerne en gang om måneden i vinterhalvåret, da den varmer dejligt i den kolde tid.

Spansk gryderet:

  • Olivenolie
  • 5-600 g. svinemørbrad
  • En pk. bacon
  • 1 ds. hakkede tomater med hvidløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 250 g. friske champignoner skåret i skiver (hvis man er i tidsnød kan champignon i glas til nøds bruges)
  • 2 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Salt
  • Friskkværnet peber
  • ½ liter fløde
  • Kulør

Mørbraden renses og brunes i olivenolien. Bacon tilsættes og steger med. Grøn peberfrugt skæres i tern og champignoner skæres i skiver og kommes i gryden sammen med de hakkede tomater. Tilsæt fløde og kulør. Smages til med paprika, salt og peber. Simrer under låg i ca. en time. Serveres med enten ris eller kartoffelmos.

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *