Brownie trifle med rabarbercreme

brownie-trifli, dessert-i-glas, rarabercreme, rabarber-cheesecake, dessert
Lækker, cremet, sød og syrlig - den skønneste dessert i glas
Forberedelse25 min
Tilberedning1 t 5 min
Køletid10 min
Samlet tid1 t 40 min
Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: chessecake, dessert i glas, gæstemad
Antal: 4 personer

Ingredienser

Brownie

  • 115 g Smør smeltet
  • 240 g Sukker
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 2 Æg
  • 20 g Kakao
  • 75 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 nip Salt
  • 50 g Hvid chokolade
  • 50 g Mørk chokolade
  • 50 g Mælkechokolade

Rabarbercreme

  • 250 g Rabarber
  • 1/2 dl Vand
  • 8 spsk Sukker
  • 400 g Philadelphia ost natural ikke light
  • 80 g Flormelis
  • 3 tsk Vaniljesukker
  • 1 1/2 dl Fløde

Topping

  • Årstidens bær
  • Sukkerkugler
  • Rød skovsyre

Sådan gør du

Brownie

  • Pisk smeltet smør, sukker og vaniljesukker godt sammen - gerne 5 minutters tid
  • Tilsæt æggene - et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg
  • Kom kakao, hvedemel, bagepulver og salt i æggeblandingen og rør det sammen til en ensartet dej
  • Hak chokoladerne groft og vend det i dejen
  • Kom dejen i en form (20x30 cm) og bag brownien ved 190 grader (alm. ovn) i 35-40 minutter. Husk - en brownie skal være en smule klæg i midten, når den er færdig
  • Når brownien er kølet ned, skæres den i små stykker og gemmes indtil desserten samles

Rabarbercreme

  • Skær rabarber i små stykker og kom dem i en lille gryde sammen med sukker og vand. Kog det op og lad det herefter småkoge i 25 minutter
  • Si herefter rabarbermosen og kassér frugtkødet (eller gem det til topping på for eksempel havregrød). Lad nu rabarberpuréen køle helt ned
  • I en skål piskes philadelphia ost, flormelis, vaniljesukker og fløde sammen, så det bliver tykt og cremet (gerne 5-10 minutter)
  • Kom rabarberpuréen i ostemassen og pisk godt endnu en gang

Samling

  • I bunden af et fint glas kommes først brownie stykker. Dernæst et lag med rabarbercreme og til slut bær. Gentag hvis du ønsker dette og afslut med bær, sukkerkugler og skovsyre på toppen
  • Kagen kan sagtens laves om formiddagen og stå på køl indtil servering