Jordbær rabarber kage med marcipan og chokolade

jordbaer-rabarber-kage, jordbaer, rabarber, chokolade, marcipan, jordbaer-rabarber-kage-marcipan-chokolade, vaniljeis, kage, opskrift, bagvaerk
Lækker sommerkage fyldt med både syrlighed og sødme
Forberedelse15 min
Tilberedning45 min
Samlet tid1 t
Ret: Kage
Keyword: Jordbær, marcipan, Rabarber, sommerkage
Antal: 6 personer

Equipment

Ingredienser

  • 2 Æg
  • 100 g Rørsukker
  • 100 g Smeltet smør
  • 100 g Hvedemel
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • 100 g Marcipan
  • 200 g Jordbær
  • 100 g Rabarber
  • 50 g Mørk chokolade 72%
  • 1/2 spsk Sukker

Sådan gør du

  • Pisk rørsukker og æg til en lys og luftig masse.
  • Smelt smørret og hæld det i æggemassen.
  • Hvedemel, bagepulver og vaniljesukker blandes sammen i en skål og blandes i. 
  • Skær jordbær og rabarber i små stykker og kom halvdelen af hver i dejen. Den anden halvdel gemmes.
  • Riv marcipanen groft på et rivejern og kom det i dejen.
  • Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
  • Kom dejen i en springform fordel resten af jordbær og rabarber ovenpå kagen og drys med 1/2 spsk. sukker.
  • Kom kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter.
  • Server din jordbær rabarber kage med en god vaniljeis eller creme fraiche.