Mælkebøttesirup

Forberedelse30 min
Tilberedning1 t 15 min
Samlet tid1 t 45 min
Ret: Sirup

Ingredienser

  • 50 stk Mælkebøtteblomster Uden smådyr
  • 400 g Søde æbler
  • 2 stængler Rabarber
  • 1 liter Vand
  • 1/2 Økologisk citron (skallen)
  • 1 Citron (saften)
  • 700 g Sukker (ca. mål)

Sådan gør du

  • Start med at nippe det gule af blomsterne og kassér resten, da siruppen ellers kan blive bitter. 
  • Skær rabarber og æbler i mindre stykker.
  • Kom mælkebøtter, æbler og rabarber i en stor gryde sammen med vand, citronskal og citronsaft
  • Lad blandingen småkoge i en halv times tid.
  • Si herefter saften igennem et rent klæde og vej det.
  • Nu skal der tilsættes lige så meget sukker, som væsken vejer.
  • Kom saften tilbage i gryden og lad den koge indtil den begynder at tykne – det tager noget tid – det er vigtigt at koge den langsomt ind, så saften ikke begynder at karamellisere.
  • Når siruppen har en tilpas konsistens hældes den på rene atamon skyllede glas.
  • Opskriften giver 3 små glas mælkebøttesirup. Siruppen kan holde sig længe og er en fin ide til en værtindegave eller lignende.