Tom kha gai – Thailands suppe

Første gang jeg smagte Tom kha gai var på Eastern Corner som ligger på Sølvtorvet i København, og jeg har elsket suppen lige siden. Den er rigtig nem at lave og den smager virkelig dejligt. Når jeg laver den herhjemme undlader jeg at tilsætte chili, så drengene også kan være med. Det kan godt være svært for de små at spise suppe uden at spilde over halvdelen ned i skødet eller hvor det end måtte lande, så jeg har ofte serveret ris ved siden af til dem, så kan de bruge suppen som en slags sauce, det fungerer rigtig godt:-)

Tom kha gai:

  • Jordnøddeolie til stegning
  • 300 g. kyllingebryst fileter
  • 3 forårsløg
  • 200 g. champignons i skiver
  • En stor håndfuld cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 stang citrongræs
  • 2 cm revet ingefær
  • 1/4 tsk. gurkemeje
  • 1 l. hønsebouillon
  • 1 ds. kokosmælk
  • 1 spsk. fishsauce
  • Saften fra en halv lime
  • En god håndfuld frisk koriander

Skær kyllingen i tern og steg det i en stor gryde i jordnøddeolien, til det tager farve. Læg herefter kyllingen til side. Skær hvidløg i små stykker og champignons i skiver og steg det i gryden ligeledes i i jordnøddeolie. Tilsæt gurkemeje, finthakket citrongræs, revet ingefær og chili. Hæld kokosmælk, hønsebouillon og fishsauce ved og lad suppen simre i 10-12 minutter. Kom herefter kyllingestykker, forårsløg og limesaft ved. Korianderen kommes i og så er Tom kha gai suppen klar til servering – nemt, lækkert og sundt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *