Sprødstegt andebryst med rødkålssalat blandet med salte mandler og klementiner

Mortens aften er lige om hjørnet og i år skal vi fejre aftenen med andebryst, hjemmelavet rødkålssalat og masser af sukkerbrunede kartofler. Jeg plejer at lave en hel andesteg med hele svineriet til, men da Mortens aften i år falder på en torsdag (hvor jeg har sent fri), så må vi tænke lidt i alternativer – og et godt stykke andebryst er nu heller ikke sådan at kimse af:-) Jeg elsker traditioner, jeg synes at de er så vigtige at værne om og jeg håber meget på, at jeg formår at give dem videre til mine børn – på samme måde som mine forældre har gjort det for mig:-) Men som sagt så bliver det til andebryst i år og så kan vi glæde os ekstra meget til jule anden juleaften – og i år er de hjemmeavlet- juleænderne. Vi har stadig seks store og flotte moskusænder, der går og hygger sig i vores frugtlund sammen med alle hønsene. Og de når lige akkurat at blive store (og gamle) nok til, at vi kan slagte dem nogle dage inden jul.
Jeg har lavet andebryst på flere forskellige måder, men jeg kommer sjovt nok altid tilbage til denne opskrift – hvor skindet bliver dejligt sprødt, kødet bliver godt mørt og får den perfekte rosa farve. Og den går virkelig godt i spænd med min rødkålssalat – lavet af rødkål fra egen køkkenhave og blandet med salte mandler og klementiner – en salat med masser af bid i:-)andebryst, sproedstegt-and, roedkaalssalat, salte-mandler, klementiner, opskrift

Andebryst med hjemmelavet rødkålssalat:  – 4 personer

Andebryst:

  • 2 andebryster a 300 g stykket
  • Salt
  • Peber

Rødkålssalat:

  • 1 lille rødkålshoved
  • 100 g salte mandler
  • 3 klementiner

Dressing til rødkålssalaten:

  • 2 spsk. Balsamico
  • 6 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Sennep
  • 1 ½ tsk. Honning
  • Friskkværnet peber
  • En smule salt

Andebryst: Start med at stege andebrysterne på skindsiden på en panden, så det tager farve. Kom dem herefter i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad og steg dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Tag andebrysterne ud af ovnen om sæt dem på højkant på siden af fadet med den ”spidse” ende nedad og lad dem hvile i den position i 20 minutter inden servering.

Rødkålssalat: Start med at lave de salte mandler ved at komme 1 ½ dl. kogende vand i en skål blandet med 1 ½ spsk. salt. Kom mandlerne i saltvandet og lad det stå en halv time. Bag dem herefter i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter. Lad dem køle ned, inden de kommes i salaten. Snit rødkålen fint og del klementinerne i både. Bland nu rødkål, salte mandler og klementiner i en passende skål og hæld den sammenrørte dressing over. Jeg vælger at servere sukkerbrunede kartofler til herligheden, men almindelige hvide kartofler med en god sauce er heller ikke tosset;-)

andebryst, sproedstegt-and, roedkaalssalat, salte-mandler, klementiner, opskrift

2 thoughts on “Sprødstegt andebryst med rødkålssalat blandet med salte mandler og klementiner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *