Mandemad

salat, gomadressing, sticks, stick'n'sushi
– Et strejf af noget sundt:-) –

I sidste uge besluttede vi os for at lave en lidt anderledes aftensmad med fire forskellige slags sticks – såkaldt mandemad – hertil serverede vi en lækker salat (så blev det lige lidt sundere:-)). Behøver jeg at skrive, at det var et stort hit hos alle mine tre drenge:-) Det hører absolut ikke under kategorien fedtfattig aftensmad, men nogle gange må man gerne give den fuld gas uden at tænke på kalorier og bare nyde den gode smag af blandt andet bacon:-)

Kyllingssticks: 

  • 250 g. kyllinge inderfileter

Marinade:

  • 2 spsk. fishsauce
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. sirup
  • Saften fra 1 lime
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili

Bland fishsauce, olivenolie, sirup, limesaft, hvidløg og chili sammen i en skål og læg kyllingefileterne heri. Kom skålen i køleskabet og lad det stå i mindst et par timer. Kom herefter hver kyllingefilet på en stick og steg på en grillpande nogle minutter på hver side.

sticks, opskrift, kyllingesticks, sticks-n-sushi
– Marinede kyllingesticks –

Sticks med gedeost og parmaskinke:

  • En rulle gedeost
  • 8 stykker parmaskinke

Skær gedeosten i otte lige store stykker og kom hvert stykke på en stick. Rul et stykke parmaskinke rundt om hvert stykke gedeost. Kommes i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 minutter.

sticks, opskrift, gedeost-parmaskinke, sticks-n-sushi
– Sticks med gedeost og parmaskinke –

Sticks med asparges og bacon:

  • 1/2 bdt. asparges
  • 2 pk. bacon

Aspargersene blancheres. Skær herefter hver asparges i tre stykker og rul bacon rundt om hvert stykke. Kom 4 asparges med bacon på hver stick. Steges i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter

sticks, opskrift, asparges-bacon, sticks-n-sushi
– Sticks med asparges og bacon –

Kyllingekødboller – opskriften finder du her🙂

sticks, kyllingekoedboller, opskrift, sticks-n-sushi
– Kyllingekødboller a la sticks’n’sushi –

 

Velbekomme – mandemad, når det er bedst:-)

2 thoughts on “Mandemad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *