Kirsebær Lemonade

Vores kirsebærtræer giver absolut ingen kirsebær i år – i stor kontrast til sidste år, hvor træerne bugnede:-( Heldigvis kan man da købe sig til nogle store og saftige eksemplarer, så sådan må det så blive i år – så holder vi bare ikke “kirsebær festival” som vi gjorde sidste år – hvor jeg både producerede kirsebærsaft, kirsebærtærtesyltede kirsebær og lækre daiquiris🙂
I år bliver det derfor mere beskedent med kirsebær opskrifter – indtil videre har jeg blot fået lavet en enkelt ting – til gengæld er den ene ting en deling værd – det var nemlig en dejlig forfriskende kirsebær lemonade  – en fin og læskende pink sag:-) Jeg lavede den i vores ferie – på en af de få solskinsdage vi har haft indtil videre – hvor vi nød den på terrassen som eftermiddagssnacks sammen med en stor skål skåret frugt og dumle cookies– i anledning af ferie og sommer:-) Og skulle vi være så heldige at sommeren kommer tilbage igen, så tåler opskriften en gentagelse eller to;-)

Kirsebær lemonade:

  • 500 g. søde kirsebær
  • 1,5 l. vand
  • skal fra 1 usprøjtet citron
  • 100 g. sukker
  • saft fra to citroner

Udsten kirsebærrene og kom dem i en gryde sammen med 3 dl. vand, sukker og citronskal. Kog det op og lad det småkoge ved svag varme i ca. 10 minutter. Lad det herefter hvile i gryden i 20 minutters tid. Mos kirsebærrene en smule og si så saften fra. Tilsæt resten af vandet samt citronsaften og kom det på køl indtil det skal drikkes. Kirsebær lemonaden kan holde sig et par dage i køleskabet – alternativt kan lemonaden fryses.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *