Fyldt mørbrad med ovnbagte parmasan kartofler med bacon

Her skinner solen fra en næsten skyfri himmel, det er dejlig varmt, drengene har shorts på i børnehaven – det er nærmest sommer:-) Det er jo lige før, at en sådan mærkedag skal fejres;-) Så i aften skal vi grille – og selvom vi kun har mandag, så er et enkelt glas iskold hvidvin ikke helt af vejen.. Vi har efterhånden grillet fyldt mørbrad en del gange i de forgangne måneder serveret med forskelligt tilbehør – for eksempel bagte kartofler, nye kartofler, forskellige salater og som her med ovnbagte parmasan kartofler. Og sidstnævnte skal igen i aften indgå i menuen sammen med mørbraden og denne farvefine jordbær/mango salat – så bliver det da næsten ikke mere sommerligt:-)

Fyldt mørbrad med ovnbagte parmasan kartofler med bacon –

Fyldt mørbrad:

  • 600 g. mørbrad
  • 1 glas soltørrede tomater
  • 1 lille glas kapers
  • 6 fed hvidløg
  • 200 g. bacon

Ovnbagte parmasan kartofler med bacon:

  • 1 kg. små kartofler
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. oregano
  • friskkværnet peber
  • 1 1/2 dl. parmansanost+ lidt ekstra
  • 3 spsk. olivenolie
  • 150 g. bacon i tern
  • Frisk oregano

Fyldt mørbrad: Afpuds mørbraden ved at fjerne hinder og sener. Lav fyldet ved at stavblender kapers (drænet), soltørrede tomater (drænet) og hvidløg. Skær en “lomme” i mørbraden og kom fyldet heri. Vikl bacon rundt om mørbraden og sæt det fast med kødnåle eller lignende. Grill mørbraden ved indirekte varme i ca. 20 minutter eller til den er gennemstegt – lad den herefter hvile lidt inden servering.

Ovnbagte parmasan kartofler med bacon: Halver kartoflerne og kom dem i en stor bradepande. Skær rødløget i tern og steg det på en pande sammen med presset hvidløg – læg løgene til side og steg herefter bacontern i nogle minutter – så baconen er lækkert sprødt. Kom det stegte løg, hvidløg og bacon i bradepanden til kartoflerne sammen med olivenolie, oregano, friskkværnet peber og 1 1/2 dl. parmasanost og vend det hele rigtig godt. Steges i ovnen ved 200 g. i ca. 40-50 minutter. Når kartoflerne er færdige kommes ekstra parmasanost og frisk oregano på toppen.   fyldt-moerbrad, moerbrad-paa-grill, ovnbagte parmasan-kartofler, bacon, aftensmad, grillmad, madblog

fyldt-moerbrad, moerbrad-paa-grill, ovnbagte parmasan-kartofler, bacon, aftensmad, grillmad, madblog

 

2 thoughts on “Fyldt mørbrad med ovnbagte parmasan kartofler med bacon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *