Cannelloni med spinat og oksekød

Cannelloni er en fantatisk lækker og velsmagende pastaret – en klassiker fra italienske køkken. Vi laver ofte spaghetti bolognese eller lasagne, når der skal pasta på bordet, hvilket er lækkert – vi elsker alle fire de lækre italienske retter, men variation er også en god ting:-)

Cannelloni er en nem hverdagsret, der er let og overskuelig at lave. Vi laver det oftest, som her, fyldt med hakket oksekød, gulerødder og spinat og toppet med en lækker og cremet tomatsauce. Man kan både bruge de store pastarør (cannelloni) eller friske lasagneplader. Jeg bruger altid sidstnævnte, da det, for mig, er nemmest at arbejde med, men det er en smagssag. Vi serverer gerne en lækker grøn salat til og en skål fyldt med gnavegrønt. Skålen med forskellige grøntsager serverer vi for øvrigt hver aften og drengene elsker det så meget, at vi ofte er nødt til at minde dem om, at de også skal spise alt det andet på tallerkenen:-)cannelloni-oksekoed-spinat, italiensk-mad, italiensk-opskrift, pastaretter, boernevenlig-aftensmad, cannelloni

 

Cannelloni med spinat og oksekød

Forberedelse25 min
Tilberedning50 min
Samlet tid1 t 15 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: børnevenlig, ovnretter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 16 stk Friske lasagneplader
  • 240 g Revet cheddarost

Tomatsauce

  • Olivenolie til stegning
  • 680 g Tomat passata Tag 1 dl fra til fyldet
  • 2 fed Hvidløg
  • 3 tsk Oregano
  • 1 Løg
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Hvidløgspulver
  • 2 tsk Løgpulver
  • Friskkværnet peber

Fyld

  • Olivenolie til stegning
  • 500 g Hakket oksekød
  • 1 stort Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 1 Gulerod
  • 75 g Frisk spinat
  • 2 tsk Oregano
  • 1 tsk Salt
  • 1 dl Tomat passata
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Skær løget i små tern og pres hvidløgene og steg det i en gryde i olivenolie
  • Tilsæt tomat passata (husk at gemme 1 dl til fyldet) og alle krydderierne inkl. salt og friskkværnet peber og lad tomatsaucen småsimre i 10-15 minutters tid

Fyld

  •  Skær løget i små tern og pres hvidløgene. Steg løg og hvidløg blanke i olivenolie i en gryde
  • Tilsæt oksekødet og brun det godt
  • Riv en gulerod og tilsæt det kødet
  • Kom til sidst hakket spinat, oregano, salt, friskkværnet peber og resten af tomat passataen i gryden og lad det simre i 5-10 minutter.

Samling

  • Fordel fyldet på lasagnepladerne og lav 16 ruller
  • Smør et ildfast fad med lidt olivenolie og kom en smule af tomatsaucen i bunden så det dækker i et tyndt lag
  • Læg rullerne i fadet og hæld resten af tomatsaucen over
  • Top til slut med revet cheddarost og bag cannellonierne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter
Udskriv
cannelloni-oksekoed-spinat, italiensk-mad, italiensk-opskrift, pastaretter, boernevenlig-aftensmad, cannelloni

Leder du efter flere opskrifter fra landene omkring Middelhavet kan jeg varmt anbefale disse græske bøffer med tzatziki, disse italiensk inspireret frikadeller og denne lækre moussaka med kartofler og squash. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i mit opskriftskartotek.

Har du lyst, er du velkommen til at følge mig på de sociale medier, både Facebook og Instagram bliver løbende opdateret med de nyeste opskrifter og indlæg

2 thoughts on “Cannelloni med spinat og oksekød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *